זהו. החלטתם שאתם לא רוצים להמשיך יותר והגיע הרגע לסיים את הקשר הזוגי.ברור לכם שאתם צריכים "לפרק את החבילה".האם זהו הרגע לרוץ לבתי המשפט? לפנות לעורך דין? לבית הדין הרבני? האם נכון להיכנס לסחרחורת של הגשת תביעות אחד כנגד השניה? רגע...אפשר גם אחרת!
כמגשרת, אני רואה בהליך הגישור כלי המיועד לבני זוג המעונינים להתגרש באווירה רגועה ומכובדת עד כמה שניתן. לוותר על שלב ההתנצחות בבתי המשפט. תהליך הגרושין מלווה בקשיים רגשיים, כלכליים וערכיים. הליך הגישור נותנים מקום להיבט הרגשי העדין לצד ההיבט המעשי. בהיבט הרגשי, הגישור מאפשר לבני הזוג לייצר תקשורת חיובית ולהמשיך להתנהל באופן שיאפשר התמודדות טובה יותר עם משבר הגרושין. במיוחד כאשר מדובר בזוגיות שהגיעה לסיומה ויש ילדים משותפים. שמירה על תקשורת חיובית ודיאלוג לאורך תהליך הגרושין, חשוב לטובת רווחתם של הילדים והסביבה המשפחתית כולה. ניתן להתגרש בהסכמה ולהשאר ביחד כהורים טובים עבור ילדיכם.
במהלך הגישור, מתמקדים בנושאים הרלוונטיים כגון: משמורת ילדים, הסדרי ראייה, מזונות ילדים, חלוקת רכוש, זכויות סוציאליות וכדו..
תהליך הגישור:
חשוב להדגיש, כי להליך של גישור כדאי להגיע מתוך רצון אמיתי של שני בני הזוג לפתור את הסכסוך בדרכי נועם וללא מלחמות מיותרות.מדובר בהליך מהיר יותר וזול יותר בהשוואה לדיונים בבתי משפט.
כמגשרת, אני נפגשת עם בני הזוג ביחד ובנפרד תוך כדי הקפדה על ניטרליות וסודיות.במהלך השיחות,מעלים לדיון את כל הנושאים הקשורים לתהליך הגרושין וביחד מגיעים לפתרונות שיהיו מקובלים על שני בני הזוג.בסיומו של התהליך,לאחר שנכתב ההסכם המקובל על שני הצדדים,הוא מובא לאישור בבית המשפט לענייני משפחה.להליך הגישור יתרונות רבים:
הליך מהיר בהשוואה לדיונים בבתי משפט וחוסך כסף רב שיכול לשמש לרווחתם של הילדים ובני הזוג בהמשך.
הליך הגישור הוא כזה שאין בו "מנצח" או"מפסיד".ההחלטות מתקבלות בהסכמת שני בני הזוג,הפתרונות הניתנים הם פתרונות העולים תוך כדי דיון ומאפשרים לשמור על אווירה פתוחה יותר,להבדיל מהאוירה הנוקשה של בית המשפט.
הליך הגישור מונע פגיעה בילדים שהוריהם מתגרשים,. תהליך הגישור שם את הילדים בראש סדר העדיפויות ונמנע מלהשתמש בילדים ככלי ניגוח.
עשו כל שביכולתכם להגיע לגישור ולא לבתי משפט.כך תחסכו זמן,סבל רגשי ועלויות כספיות מיותרות.